Scraptacular Design

The Suitcase! Het nieuwste Big Project van Scraptacular Design

Heerlijk veel designpapier, een heleboel chipboard, verschillende mediums en inkt, inkt, inkt! Dat is Big Project The Suitcase.

En ja, daar horen ook stencils en stempels bij en nog veel meer! Met deze Vintage koffer kun je je creative hart ophalen, helemaal als je de binnenzijde ziet!

Big Project The Suitcase is een echt BIG project. In 13 online afleveringen maken we samen deze mooie koffer. Hij heeft allerlei vakjes die open kunnen, laatjes en uitklap mogelijkheden. Alles wat je aan hem ziet is met de hand bewerkt met papier en inkt.

Binnenin zitten vier Mini boekjes en uiteraard ook het Tiny Project: Een Pocketwatch in z'n eigen doosje!

In The Suitcase zijn veel technieken verwerkt die stap-voor-stap op film staan en in het BIG pakket zit alles wat je nodig hebt om het complete project te maken.

Wil je The Suitcase in het "echt" zien? Kijk dan naar dit presentatie filmpje: 

(En ja... ik had eigenlijk aan het begin en einde nog willen knippen... maar er was "iets" met tijd tekort.... )

 

Een compleet pakket of alleen de beschrijving?

Je hoorde het me misschien al zeggen. Dit is het eerste Big Project waarvan je ook alleen de beschrijving kunt bestellen zonder dat je het pakket besteld. Je krijgt dan ook een uitgebreide lijst met alles wat je per dag nodig hebt om dit project te maken.

Houd er wel rekening mee dat ik geen losse pakket onderdelen verkoop, je zult dus echt zelf op jacht moeten naar alle materialen.

Het pakket wat bij dit Big Project hoort is super compleet. Naast alle medium's, poeders en embellishments zit er een heleboel designpapier in. Ook krijg je 4 stencils van Stampers Anounymous en een Stampers Anounymous stempelset!

In het pakket zitten twee Distress Crayons, een vel rub-on's, een crystal knob en nog veel meer. Uiteraard zit alles weer per aflevering die je gaat maken verpakt en is het chipboard, het kraftpapier en het water color paper voorgesneden. 

Zelf moet je af en toe ook wat snijden, maar ik laat je duidelijk zien hoe. Dit kan niet anders, want tijdens het werken kan het best zo zijn dat je een paar millimeter afwijkt. Bij voorgesneden onderdelen loop je dan kans dat het niet gaat passen... vandaar dat je af en toe zelf iets op maat moet maken.

 

De pakketten van dit Big Project zijn uitverkocht.

Je kunt de beschrijving nog wel bestellen!

 

Boodschappenlijstje

Uiteraard is het super handig als je het pakket besteld. Dan hoef je nergens meer naar op zoek. Enige wat je nodig hebt zijn je inktkussens en je gereedschappen. Welke dat precies zijn kun je zien in het boodschappenlijstje. Lijm en tape voeg je zelf toe.

Als je het pakket of de beschrijving besteld, heb je een inlog account nodig. Deze kun je zelf aan maken door op de knop "Registreer" te klikken in de rechter zijbalk. Heb je al een account, dan wordt dit project aan jouw lijstje toegevoegd. Zo houd je alles mooi bij elkaar en is het ook altijd op jouw moment voor je beschikbaar. Ook kun je er pdf-'s downloaden om bijvoorbeeld op je tablet te zetten. Zo kun je ook off-line werken. 

Welke technieken leer je?

Dit project zit vol nieuwe technieken en oude technieken in een nieuw jasje. Naast het bouwen met chipboard gaan we designpapier bewerken. Beide een stapje verder dan wat ik je ooit eerder online in een project hebt laten zien. Daarnaast maken we ook een aantal miniboekjes die in de koffer gaan. Dit doen we ook met verschillende technieken.

 

Oxide

En ja, het kon natuurlijk niet anders dan dat we in dit project aan de slag gaan met Oxide inkt! Het begint al bij het Tiny Project en het gaat door tot in de koffer zelf! Ik leg de basis van Oxide inkt nog een keertje aan je uit en samen gaan we genieten van de mogelijkheden die deze inkt geeft.

  

Wanneer starten we?

Vanaf 17 maart 2018 zijn alle afleveringen op zaterdagen, dinsdagen en donderdagen op de site verschenen. Inmiddels staan ze allemaal online. In totaal zijn het er 13 en stiekem nog wel eentje meer...

De afleveringen blijven allemaal voor altijd online in de inlog omgeving staan, je hoeft dus niet gelijk mee te werken. Kies een tempo wat voor jou fijn en prettig is!

 

Hoe kun je bestellen?

Het complete pakket is helaas niet meer te bestellen. We hebben twee series gemaakt en we gaan geen nieuwe series meer maken. Dat doen we nooit, we gaan straks starten met de voorbereidingen van een volgend Big Project.

Je kunt nog wel zelf aan de slag met de beschrijving zonder pakket. Die kun je bestellen via onze webwinkel. Daar kom je door op onderstaande knop te klikken.

 

   

 

 

Wat is er bijzonder aan een Big Project?

Van een Big Project mag je het volgende verwachten:

Alles zit in het pakket! Je hoeft dus niet zelf op zoek naar materialen, geen grote potten te kopen terwijl je maar een beetje nodig hebt en het kost je geen extra tijd en verzendkosten omdat je er niks naast hoeft te bestellen. Distress Inkt zit niet in het pakket, dat heeft iedereen bijna altijd op voorraad en zou het pakket alleen maar kostbaarder maken. Lijm en tape regel je ook zelf. Daarnaast gebruik je je eigen gereedschappen.

Het pakket is als cadeau verpakt. Het is een feestje om het open te maken. Ieder pakket is anders en altijd is het weer een verrassing.

Bij aanschaf van een Big Project krijg je een inlogcode voor de website. Hier staat jouw beschrijving klaar. Je kunt daardoor in je eigen tempo en op jouw moment aan de slag. Ook is er altijd een start aflevering waarin je je goed kunt voorbereiden op wat je gaat maken. De beschrijving blijft altijd voor jou beschikbaar.

Je leert heel veel technieken. Hierdoor kun je ook ontdekken welke je erg leuk vindt en zelf nog eens wilt gebruiken. Je ontdekt ook wat de mediums en andere materialen in het pakket allemaal voor mogelijkheden hebben.

Alle technieken staan duidelijk op film. Alles is stap-voor-stap uitlegt en je kunt het net zo vaak terug kijken als je wilt. Daarnaast worden alle technieken ook op foto nog een keer herhaald.

Alle beschrijvingen kun je downloaden zodat je ze kunt printen of op je tablet kunt plaatsen en zonder internet kunt werken.