Scraptacular Design

  

It's Magic! Een Magisch Big Project van Scraptacular Design

Een beetje Magie... een beetje Steam-Punk... maar vooral een heleboel creatieve fun! dat is Big Project It's Magic! Een ei wat je helemaal zelf kunt bewerken met verschillende Mixed Medi en PaperArt technieken. Een ei gevuld met flesjes en bekleed met wel 80 wieltjes. In het ei is uiteraard plaats voor het miniboek van Tiny Project It's Magic!

Big Project It's Magic bestaat uit 12 online afleveringen. Inmiddels staan deze allemaal online in het inlog gedeelte. Vooraf is er een "Huiswerk" aflevering waarin ik je alvast vertel wat je kunt doen om je voor te bereiden voor de start. Naderhand is er een extra aflevering met tips over hoe je je ei mooi neer kunt zetten als decoratie in huis. 

In het ei zijn veel technieken verwerkt die stap-voor-stap op film staan en in het pakket zit alles wat je nodig hebt om het ei te maken. 

Als je het pakket besteld, krijg je een inlogcode voor de site. Daar staan de 12 afleveringen klaar die je in je eigen tempo kunt maken. Ook kun je er pdf's downloaden om bijvoorbeeld op je tablet te zetten. Zo kun je ook off-line werken.

Nieuwsgierig geworden? Hier is een filmpje om kennis te maken met het ei:

 

Welke technieken leer je?

In dit Big Project leer je werken met verschillende mediums en de technieken die je daarmee kunt uitvoeren: Crackle Paste, Grit Paste, Soft Gloss Gel, Mica Poeders, Gesso's en paint. We maken en bewerken zelf alle embellishments voor op en in het ei. Daarvoor moet je wel een beetje kunnen priegelen en wat geduld hebben... :)  

Iedereen kan mee doen, ook als je nog niet zoveel ervaring hebt. Twijfel je? Maak dan eerst het Tiny Project It's Magic! en je zult ontdekken dat je creatiever bent dan je denkt.

 

Boodschappenlijstje

Naast alles wat er in het pakket zit, heb je je eigen basisgereedschappen, lijm en Distress Inkt nodig. In deze download vind je het lijstje met materialen.

(De pakketten zijn inmiddels uitverkocht en worden helaas niet meer gemaakt. Kijk bij onze andere Big Projects om te zien welke je nog wel kunt bestellen.)

 

Wat is er bijzonder aan een Big Project?

Van een Big Project mag je het volgende verwachten:

Alles zit in het pakket! Je hoeft dus niet zelf op zoek naar materialen, geen grote potten te kopen terwijl je maar een beetje nodig hebt en het kost je geen extra tijd en verzendkosten omdat je er niks naast hoeft te bestellen. Distress Inkt zit niet in het pakket, dat heeft iedereen bijna altijd op voorraad en zou het pakket alleen maar kostbaarder maken. Daarnaast gebruik je je eigen gereedschappen.

Het pakket is als cadeau verpakt. Het is een feestje om het open te maken. Ieder pakket is anders en altijd is het weer een verrassing.

Bij aanschaf van een Big Project krijg je een inlogcode voor de website. Hier staat jouw beschrijving klaar. Je kunt daardoor in je eigen tempo en op jouw moment aan de slag. Ook is er altijd een start aflevering waarin je je goed kunt voorbereiden op wat je gaat maken. De beschrijving blijft altijd voor jou beschikbaar.

Je leert heel veel technieken. Hierdoor kun je ook ontdekken welke je erg leuk vindt en zelf nog eens wilt gebruiken. Je ontdekt ook wat de mediums en andere materialen in het pakket allemaal voor mogelijkheden hebben.

Alle technieken staan duidelijk op film. Alles is stap-voor-stap uitlegt en je kunt het net zo vaak terug kijken als je wilt. Daarnaast worden alle technieken ook op foto nog een keer herhaald.

Alle beschrijvingen kun je downloaden zodat je ze kunt printen of op je tablet kunt plaatsen en zonder internet kunt werken.

In het Big Project zit altijd een Tiny Project, ook als je die al vooraf besteld hebt. Je hebt er dan twee! Misschien leuk om als cadeautje weg te geven....