Scraptacular Design

It's a Tiny Piece of Magic!

Hier is Tiny Project It's Magic! Een Miniboekje dat in Big Project It's Magic past. Een miniboekje wat echt super mini is en heel gedetailleerd is afgewerkt. Een echt voorproefje van het ei met gaars, flesjes en dezelfde Magic uitstraling.

Tiny Project "It's Magic!" is een leerzame workshop. Je werkt met veel verschillende mediums en ook voor wie nog nooit iets met PaperArt of Mixed Media technieken heeft gedaan is de workshop goed te doen. Wel moet je natuurlijk een beetje handig zijn en een beetje geduld hebben om aan zo'n klein boekje te kunnen werken.

Aan het einde van dit project heb je een Miniboekje van 4 bij 5 cm. Hij is in een middag klaar, maar natuurlijk mag je er ook langer over doen. Het Miniboekje is een onderdeel van Big Project "It's Magic!" maar je kunt het ook prima los van het Big Project maken. 

Hoe werkt een Tiny Project?

Een Tiny Project is een voorproefje van een Big Project. Het is altijd een paar weken eerder verkrijgbaar voordat er een nieuw Big Project uitkomt. Het leuke is dat de beschrijving van een Tiny Project gratis op de site staat. Je kunt dus mee doen, met je eigen materialen of met een kant en klaar pakketje zodat je gewoon meteen kunt beginnen!

 

Welke technieken leer je?

Het Miniboekje heeft weer veel nieuwe technieken maar ook wel een aantal die ik eerder gebruikt heb. We gaan aan de slag met Black Gesso, College Medium Vintage, het bewerken van chipboard, Crackle medium, Mica poeders, Soft Gloss Gell en veel mini embellishments. Ik ga je aan de hand van foto's, filmpjes en werkbladen stap voor stap laten zien hoe je dit boekje maakt. Ik leer je hoe je kunt Dry Brushen met twee kleuren Mica door elkaar heen en we gaan zelf de embellishments passend maken.

Boodschappenlijstje

Om mee te doen met deze workshop kun je een pakketje bestellen waar alle materialen in zitten. Alle chipboard voor de kaft is op maat gesneden, het foamboard is op maat en afgetekend, van ieder medium ontvang je een mini potje (Er worden 8 mediums gebruikt!) Alle embellishments zitten er bij en uiteraard ook de twee miniflesjes. Het pakketje komt per brievenbuspost naar je toe.

Naast alles wat er in het pakketje zit, heb je je eigen basisgereedschappen, lijm en Distress Inkt nodig. In deze download vind je het lijstje met materialen.

 

Hoe kun je bestellen?

Tiny Project Magic! is helaas uitverkocht.

 

Wat is het verschil met een Big Project?

Alles zit in het pakketje, net zoals bij een Big Project! Je hoeft dus niet zelf op zoek naar materialen, geen grote potten te kopen terwijl je maar een beetje nodig hebt en het kost je geen extra tijd en verzendkosten omdat je er niks naast hoeft te bestellen. Distress Inkt zit niet in het pakket, dat heeft iedereen bijna altijd op voorraad en zou het pakket alleen maar kostbaarder maken. Daarnaast gebruik je je eigen gereedschappen.

Het pakketje is als cadeau verpakt. Het is een feestje om het open te maken. Ook een Tiny Project is echte verrassing.

Bij aanschaf van een Big Project krijg je een inlogcode voor de website. Daar staat jouw beschrijving klaar. De beschrijving van een Tiny Project staat openbaar op de site. Je kunt dus altijd mee doen in je eigen tempo en op jouw moment aan de slag. 

Je leert heel veel technieken. Hierdoor kun je ook ontdekken welke je erg leuk vindt en zelf nog eens wilt gebruiken. Je ontdekt ook wat de mediums en andere materialen in het pakket allemaal voor mogelijkheden hebben.

Alle technieken staan duidelijk op film. Alles is stap-voor-stap uitlegt en je kunt het net zo vaak terug kijken als je wilt. Daarnaast worden alle technieken ook op foto nog een keer herhaald.

De beschrijving kun je downloaden zodat je deze kunt printen of op je tablet kunt plaatsen en zonder internet kunt werken.

Een Tiny Project zit altijd ook in een pakket van een Big Project. Je hebt er dan twee! Misschien leuk om als cadeautje weg te geven....

Je ziet het... een Tiny is dan wel wat kleiner, maar heeft alles wat een Big Project ook heeft!