Scraptacular Design

Speel je mee met Mediums en Papier?

Hallo! Heb je ook zin om mee te doen met The Tiny Project Stars? Een kleine workshop die je in een dag af kunt maken en waarin je kunt spelen met 5 verschillende mediums, Micapoeder, Art Stones en uiteraard ook papier.

In deze online workshop laat ik je zien hoe je met verschillende mediums kunt werken, leer ik je trucjes en geef ik je tips. Dat doen we aan de hand van voorbeelden, foto's, werkbladen en filmpjes. 

Tiny Project "Stars!" is een leuke en leerzame workshop. Je werkt met verschillende mediums en ook voor wie nog nooit iets met PaperArt of Mixed Media technieken heeft gedaan is de workshop goed te doen. Wel moet je natuurlijk een beetje handig zijn en een beetje geduld hebben om aan zo'n klein boekje te kunnen werken.

Aan het einde van dit project heb je een Miniboekje van 6 bij 6 cm. Hij is in een middag klaar, maar natuurlijk mag je er ook langer over doen. Het Miniboekje is een onderdeel van Big Project "Stars" maar je kunt het ook prima los van het Big Project maken.

Hoe werkt een Tiny Project?

Een Tiny Project is een voorproefje van een Big Project. Het is altijd een paar weken eerder verkrijgbaar voordat er een nieuw Big Project uitkomt. Het leuke is dat de beschrijving van een Tiny Project gratis op de site staat. Je kunt dus mee doen, met je eigen materialen of met een kant en klaar pakketje zodat je gewoon meteen kunt beginnen!

 

Welke technieken leer je?

We gaan werken met verschillende mediums: White Gesso, Black Gesso, Crackle Medium, mica Poeder, Solt gel, Crazing Medium en we voegen Art Stones toe. Daarnaast leer je hoe je zelf de pagina's van het boekje in elkaar zet nadat je ze bewerkt hebt en hoe je de sluiting voor de kaft kunt maken. Ik laat je ook zien hoe je kunt Dry Brushen met Soft Gel en we werken met een mini Sjabloon uit het pakketje.

Boodschappenlijstje

In het pakketje zitten alle mediums die we gebruiken om het boekje te bewerken. De sluiting, het belletje, de splitpennen en het lintje krijg je er uiteraard ook bij. Ook het malletje om de sterren zo te maken als ik dat tijdens de workshop doe. Daarnaast krijg je op maat gesneden chipboard voor de kaft, meerdere gestanste mini sterretjes, op maat gesneden papier voor de pagina's en een stukje linnenpaper. Dit alles komt in een feestelijk verpakt brievenbusdoosje naar je toe.

Naast alles wat er in het pakketje zit, heb je je eigen basisgereedschappen, lijm en Distress Inkt nodig. In deze download vind je het lijstje met materialen.

(De pakketten zijn inmiddels uitverkocht en worden helaas niet meer gemaakt. Wel zit het Tiny Project in het pakket van Big Project Stars. Kijk bij onze andere Tiny projects om te zien welke je nog wel kunt bestellen.) 

Wat is het verschil met een Big Project?

Alles zit in het pakketje, net zoals bij een Big Project! Je hoeft dus niet zelf op zoek naar materialen, geen grote potten te kopen terwijl je maar een beetje nodig hebt en het kost je geen extra tijd en verzendkosten omdat je er niks naast hoeft te bestellen. Distress Inkt zit niet in het pakket, dat heeft iedereen bijna altijd op voorraad en zou het pakket alleen maar kostbaarder maken. Daarnaast gebruik je je eigen gereedschappen.

Het pakketje is als cadeau verpakt. Het is een feestje om het open te maken. Ook een Tiny Project is echte verrassing.

Bij aanschaf van een Big Project krijg je een inlogcode voor de website. Daar staat jouw beschrijving klaar. De beschrijving van een Tiny Project staat openbaar op de site. Je kunt dus altijd mee doen in je eigen tempo en op jouw moment aan de slag. 

Je leert heel veel technieken. Hierdoor kun je ook ontdekken welke je erg leuk vindt en zelf nog eens wilt gebruiken. Je ontdekt ook wat de mediums en andere materialen in het pakket allemaal voor mogelijkheden hebben.

Alle technieken staan duidelijk op film. Alles is stap-voor-stap uitlegt en je kunt het net zo vaak terug kijken als je wilt. Daarnaast worden alle technieken ook op foto nog een keer herhaald.

De beschrijving kun je downloaden zodat je deze kunt printen of op je tablet kunt plaatsen en zonder internet kunt werken.

Een Tiny Project zit altijd ook in een pakket van een Big Project. Je hebt er dan twee! Misschien leuk om als cadeautje weg te geven....

Je ziet het... een Tiny is dan wel wat kleiner, maar heeft alles wat een Big Project ook heeft!