Scraptacular Design

Monday Night.... No Movie Night?

Het is maandag avond en dan zou je hier een nieuw filmpje verwachten... maar die is er niet. Hoe dat komt? Dat ga ik je in dit bericht uitleggen.

Filmpjes

Sinds afgelopen voorjaar maakte ik voor iedere maandagavond een nieuw filmpje. Soms was het een filmpje met een mini projectje, soms uitleg over een product en vaak was het een techniek die ik je wilde laten zien. Alle filmpjes staan nog steeds hier op het blog en de meeste zijn ook op You Tube terug te vinden. 

Het maken van de filmpjes vind ik erg leuk. In m'n agenda zit een plak briefje met allerlei ideeën voor meer filmpjes en meer technieken die ik jullie wil laten zien. Probleem is alleen dat ik vaak tijd tekort kom om er eens echt goed voor te gaan zitten. Daarom worden veel filmpjes vaak even snel tussendoor opgenomen en dat vind ik eigenlijk helemaal niet leuk.

Daarnaast heb ik inmiddels gemerkt dat ik heerlijk met een potje dit of dat in m'n handen tegen jullie kan gaan zitten praten om de werking van een product uit te leggen, maar dat dat niet echt lekker werkt. Het werkt eigenlijk pas echt goed als ik uitleg kan geven terwijl ik met het product aan het werk ben. Dat is de leukste manier om te laten zien wat je nu echt ergens mee kunt.

 

Playtime!

Als je me al een tijdje volgt, heb je wel gemerkt dat Scraptacular lekker aan het groeien is. Daar ben ik reuze blij mee want dat was ook het idee. Daardoor kan ik steeds meer leuke dingen maken en doen en kunnen jullie daar heerlijk van mee genieten. Tot voor kort had ik een bepaalde indeling in tijd van hoe ik een project ontwierp, hoe ik de maandag filmpjes plande en ga zo maar door. Door de groei werkt dat "systeem" wat ik had niet meer... dus heb ik daar eens lekker op gebroed de laatste tijd.

Eén van de dingen die ik door de groei steeds minder kan doen, is lekker eindeloos zitten prutten voor mezelf in m'n studio... en laat dat nu juist het gene zijn waardoor ik de beste ideeën en ontdekkingen doe! Al snel kwam ik tot de conclusie dat ik dus meer tijd nodig heb om heerlijk te spelen... want meer tijd om te spelen betekent dat ik veel meer mooie projecten ga maken en dus ook meer leuke dingen te laten zien heb. 

Al snel kwam ik tot de conclusie dat alle vaste dingen in de week, me eigenlijk een beetje in de weg zitten... ze maken dat ik niet toe kom aan wat nu juist zo belangrijk is: Playtime! Ik word op het moment een beetje geleefd door m'n agenda... kon niet anders, want het werd ineens heerlijk bere-druk.

Daarom ben ik al een tijdje bezig aan wat ik allemaal anders wil gaan doen in 2018. En je raadt het al... ik ga alle dingen die ik wat meer los kan laten, loslaten. En in plaats daarvan ga ik meer spelen! En let maar op, dan komen er steeds meer leuke dingen voorbij, niet omdat ze "moesten" (zoals de maandag avond filmpjes) maar gewoon omdat ze spontaan zijn ontstaan! Dus geen filmpjes meer op maandag... maar op allerlei momenten in de week... gewoon hier op het blog en natuurlijk roep ik even op Facebook en Instagram dat er weer wat leuks te zien is!

 

Plannen voor 2018

Nu vraag je je misschien af of dat m'n enige plan is voor 2018. Nee... zeker niet! Hier achter de schermen gebeurt van alles op dit moment: plannen voor nieuwe Projecten (zowel Small als Big), plannen voor workshopdagen bij Joinn (want o wat was dat leuk!), plannen voor beurzen (we gaan weer naar Art Specially), plannen voor het samenstellen van een Scraptacular Team wat me gaat ondersteunen en plannen voor dingen die ik nog niet kan en mag verklappen! 

Dus niet getreurd als je nu een filmpje had verwacht... die komt echt wel binnenkort. Samen met nog veel meer leuks!

Fijne avond allemaal!