Scraptacular Design

Big Project "Amie's Studio 2.0"

Afgelopen weken was ik een beetje stil online... geen filmpjes, weinig projecten om te laten zien en ook minder berichten op Facebook. Behalve dat ik even behoefte had aan een break na een heerlijk druk jaar, waren we hier ook druk met het uitvoeren van een kleine verbouwing/her-inrichting van mijn werkplek.  

Doordat Scraptacular groter is geworden en doordat ik ook weer life workshopdagen organiseer, kwam ik inmiddels een beetje om in de materialen en had ik ook te kort ruimte in m'n studio. Overal stond altijd wat en een vrije plekje om lekker te werken aan een eigen project was nergens meer te vinden.

Nu zul je misschien denken, maar je hebt toch een enorme studio... Ja, dat klopt! Maar over het algemeen staat daar dagen lang achter elkaar een film opstelling op tafel en staat de rest van m'n studio vol met dozen met materialen en pakket onderdelen die al klaar zijn.... dat helpt mij niet echt in m'n creativiteit en het bedenken van nieuwe projecten.... Hoogste tijd dus voor een paar aanpassingen.

De Oplossing

Als je teveel materialen hebt, merk je al snel dat ze niet meer echt georganiseerd zijn. Ik had dus duidelijk plek te kort. En alle wat bij het maken van pakketten hoorde, moest eigenlijk gewoon m'n studio uit. Dan kon prima want we hebben ons huis op de groei gekocht... :)

In m'n studio had ik vooral behoefte aan opberg ruimte voor kleine dingen.... en dus ontstond het idee om een laatjes wand te bouwen. met een auto vol mini kastjes kwam ik terug van die grote Zweedse winkel en al snel had ik alle laatjes geschuurd, gegrond en gelakt.... daarna werd er een wand gebouwd.

Daarna kwam het grote opruimen... stiekem is dat heerlijk want dan heb je weer eens alles in je handen en ontdek je ineens leuke dingen die je nog hebt liggen maar waar je nog steeds niks mee hebt gedaan. Alles heeft inmiddels een nieuw eigen plekje gekregen en ik ben op jacht naar labelholders voor op de laatjes.. heb hele leuke gezien, nu nog ontdekken waar ik die kan bestellen!

Er is nog een tweede klein mini wandje aan de andere kant van m'n studio bij m'n werkplek. Heerlijk voor alle gereedschappen en kleurmaterialen, inkt en meer....

M'n grote eiland is nu geen inpak plek meer. Een kant is "voor mezelf" om aan te werken en de andere kant is klaar om altijd paraat te staan als filmplek. Hier komt de camera definitief aan het plafond! Zo kan ik altijd even snel een filmpje opnemen of werken aan de opnames van een Big Project terwijl ik ook plek heb om aan iets nieuws te werken.

Pakketten & Workshops

Ik werk op de zolder en gelukkig hebben we daar nog een heleboel ruimte over. Dus hebben we hier een heerlijk groot aanrecht gebouwd om alles wat ik inmiddels aan materialen verzameld heb voor m'n workshops en de pakketten in op te bergen.

En daarna was het tijd voor opruim klus #2! Alle potjes met voorraad aan mediums, poeders en meer ligt nu heerlijk in laatjes overzichtelijk klaar. Ook zijn alle spullen die ik tijdens workshops gebruik allemaal opgeborgen... Ben er helemaal happy van!

Alle voorraad chipboard en vloeipapier hebben nu een eigen plekje.... en dan te bedenken dat de kast nu erg leeg is nog want ik ben nu niet eens bezig met het samenstellen van een nieuw Project!

M'n Studio is er nu dus helemaal klaar voor.... ik kan starten met een nieuw ontwerp en ondertussen heerlijk leuke filmpjes voor jullie opnemen!

En laat dat nieuwe Big Project ook maar komen! Ik kan aan de slag! 

... overigens moet je nog een weekje of wat wachten op het nieuwe Big Project.... maar ik kan al wel verklappen dat er eentje in de maak is!