Scraptacular Design

Achter de schermen

Aanstaande zaterdag komt er een nieuw Big Project uit. In dit bericht neem ik je mee achter de schermen en vertel ik je wat er allemaal gebeurt voordat jullie het nieuwe Project kunnen bewonderen.

Het ontwerp is bijna klaar en dan zou je denken dat het zo de website op kan... niks is minder waar.

Als eerste moet ik de laatste hand nog leggen aan het nieuwe Project. Er zijn altijd wat kleine dingen waar ik niet helemaal tevreden over ben. Het is namelijk wel zo dat alles wat er gemaakt wordt in een project ook goed te maken moet zijn en goed uit te leggen moet zijn... dit is m'n moment om nog een verandering toe te passen en daar broed ik komende dagen dan ook nog op....

Zodra het Project echt klaar is, komt de foto-sessie: Van alle kanten en op alle manieren gaat ie op de foto. In z'n geheel, details... mooie sfeerplaatjes enzovoort. Uit zo'n foto sessie komen meestal een dikke 100 foto's die op hun beurt weer goedgekeurd en afgekeurd gaan worden. 

Daarna worden de foto's bewerkt... sommige moeten geschikt zijn voor de website, sommige voor social media, andere juist weer om gebruikt te worden op etiketten... een flink klusje dus maar het leuke is dat het dan ineens allemaal echt lijkt!

Als de foto's klaar zijn, start ik met het aanmaken van de website pagina waar je straks alle informatie over het project kunt lezen... die pagina is dan nog niet zichtbaar maar al wel in de maak. Daar hoort ook het aanmaken van een bestel formulier bij en het controleren van alle tekst. En niet te vergeten, het boodschappenlijstje met alles wat je nodig hebt om het project te maken moet worden gemaakt.

Na de website pagina zijn er foto's die precies op maat worden gemaakt voor de eerste pagina van de site, de Facebook omslag en meer van dat soort...

Dan ga ik nog een keertje alle data nalopen en checken: Tot wanneer kun je bestellen en weet je zeker dat je een pakket hebt? Wanneer start het Tiny Project? Wanneer start het Big Project en op welke dag doen we straks wat? Check, check, dubbel check dus.

En als je nu denkt dat ik er dan ben, nee... nog niet. Als iemand een bestelling plaatst via de website, moet die het boekhoudsysteem in kunnen gaan en moet je een mail met een factuur krijgen. De teksten die daar allemaal bijhoren moeten dus ook geschreven worden...

En dan is het tijd voor het proefpakket: Wat gaat er nu precies allemaal in die Big Box straks zodat ik dat zaterdag kan laten zien op film...

O ja, film! Daarna wordt er een filmpje gemaakt waarin ik je alles over het project vertel en het project laat zien.... en een filmpje met wat je allemaal nodig hebt om het project te kunnen maken.

En als dat allemaal klaar staan... ben ik klaar voor de presentatie! Dan is het tijd om even bij te komen en een avondje op de bank te ploffen met... m'n iPad om alvast lekker in te loggen bij m'n groothandel in Amerika omdat ik een paar dagen na de presentatie alle materialen voor de te maken pakketten ga bestellen en m'n eigen verlanglijstje aan kan vullen! En reken maar dat ik die heb zo vlak na Creativation!

Ik zal komende dagen proberen om filmpjes te plaatsen in de Instagram Stories... met misschien wel een extra Sneak Peak filmpje! 

Fijne avond allemaal en tot zaterdag! (Want je komt toch wel even kijken naar het nieuwe Big Project?)