Scraptacular Design

Bees en Honey

Tijd voor m'n tweede pagina die ik gemaakt het voor m'n minibook! Vandaag ben ik aan de slag gegaan met een Honingraad achtergrond voor de Entomology Bijtjes!

De Entomology Stampset van Stampers Anonymous blijft heerlijk om mee te spelen en dus kwam ie ook nu weer te voorschijn. Ik heb de tekststempel en het bijtje gebruikt. 

 

De achtergrond maken

 

Zoals gezegd dus, en SA Entomology set en de kleuren inkt die ik vandaag ga gebruiken. 

Stempel en bewerk je achtergrond zoals je in het filmpje hebt kunnen zien. 

Daarna breng je Texture Paste aan. 

Laat alles aan de lucht drogen.

 

Inkten

 

Begin met Fossiized Amber als de eerste laag inkt en daarna Frayed Burlap als tweede laag. Brushed Corduroy en een beetje water sprayen doet het geheel levend maken. Tot slot heb ik de randen nog een keer aangezet met Brushed Corduroy.

Uit 0,5 mm dik chipboard heb ik een aantal malen de Honey Comb Sizzix stans gestanst. Hier heb ik delen uitgeknipt en met Collage Medium op m'n werk geplakt. Daarna heb ik de honingraadjes en wat randen gevuld met Crackle Paste van prima Marketing. En dan geduld.... want de Crackles ontstaan het mooiste bij deze paste als je hem zelf laat drogen. 

(Gebruik je Ranger Crackle Paste, dan mag je hem voorzichtig verhitten met je heattool.)

Ga heel voorzichtig met je blending tool over alleen de honingraad heen. Start met Fossilized Amber en daarna Brushed Corduroy. Als je crayons hebt in passende kleuren kun je ook wat crayon in de crackles wrijven. Daarbij verdwijnt dan vaak wat inkt en dus heb ik als laatste nog wat inkt toegevoegd.

And that's it! Hier is m'n tweede pagina die later in m'n Minibook komt. 

De bijen ontbreken nog. ik heb ze al wel gekleurd met Distress Inkt en water maar ik wacht nog even tot de nieuwe Entomology Stans van Sizzix uit komt.... scheelt me weer een boel knip werk!

M'n Minibook is inmiddels al aardig klaar. Ik heb van de week e.e.a. laten zien op Instagram in m'n Stories. Komende weken laat ik jullie eerst stap-voor-stap zien hoe de pagina's zijn gemaakt en daarna pas m'n complete Minibook. 

(O ja, m'n Facebook is aan het verhuizen. Ik ga stoppen met m'n persoonlijke pagina en verder op een bedrijfspagina. Als je deze liked en volgt, blijf je m'n berichten zien. M'n privé pagina blijft gewoon bestaan maar hier zal ik binnenkort niks meer plaatsen.)

Wil je altijd als eerste alle extra's zien en iedere week een Inspiration Letter ontvangen? Geef je dan nu op via de knop hieronder en je bent vanaf nu m'n VIP. 

 

Jouw gegevens zijn veilig bij me en ik stuur je geen spam.