Scraptacular Design

Een Beetje meer, een Beetje minder...

Afgelopen weken heb ik het al een aantal keren geroepen: Ik ben plannen aan het maken voor 2019. In dit bericht ga ik je vertellen wat die plannen zijn.

Ga er maar even voor zitten, want het is een heel verhaal geworden...

 

Oei, ik groei!

Aan het einde van ieder kalender jaar denk ik altijd even een beetje terug aan wat er allemaal voorbij is gekomen. Als ik aan 2018 denk, komt er een Big Smile op m'n gezicht want het was een bijzonder jaar. Nog nooit eerder heb ik drie Big Projects in één jaar ontworpen en de deur uit zien gaan. Nog nooit eerder heb ik in een jaar tijd zoveel dames happy gemaakt met m'n Projecten. 

Iedere ronde waren het er weer meer... en dat had twee kanten. Enerzijds was dat echt geweldig want ik kan je zeggen dat m'n hart nog steeds een sprongetje maakt bij ieder Project wat verkocht wordt. Dus ik ben daar heel erg blij mee. Zeker omdat het ook weer nieuwe perspectieven opent. (Denk maar eens aan de super gave kaft van Bugs & Bees en het Mini Lantaarntje... dat zijn dingen die niet hadden gekund toen m'n business nog kleiner was. Je kunt nu eenmaal niet 10 lampjes laten produceren.)

Aan de andere kant zitten er nog steeds 24 uur in een dag... en je raad het al wel. Als er meer projecten worden verkocht is er meer werk. Niks mis mee... heerlijk om te doen maar er blijven maar 24 uur in een dag zitten. Maar na ieder Project wat hier de deur uit ging, zagen jullie me met wallen onder m'n ogen op de camera voorbij komen.... geloof toch niet echt dat dat nu de bedoeling kan zijn.

Dus toen de Kerstboom hier nog stond te schitteren heb ik daar eens heel goed over nagedacht.... want hoe gaan we nu straks verder. En hoe ga ik zorgen dat het echt leuk blijft en dat ik er fun in heb. 

 

Het leukste om te doen

Ik hoefde er niet lang over na te denken om te weten wat ik het aller leukste vind om te doen: Een Big Project van begin tot eind ontwerpen, uitwerken en produceren. Dat kost tijd... veel tijd. Zoveel tijd dat ik naast het ontwerpen en alles regelen eigenlijk geen tijd meer over hou. Er wordt hier iedere dag van vroeg tot laat gewerkt... weekenden worden vaak ook gebruikt en tijd om eens lekker andere dingen te doen schiet er heel vaak bij in. 

Tijdelijk is dat allemaal niet erg, maar ik wil dit niet tijdelijk doen want ik heb er zelf heel veel plezier in en ik merk dat er steeds meer dames zijn die enorm genieten van m'n projecten. Dus ben ik begonnen met bedenken waar ik tijd vandaan kan halen. Ja, je leest het goed. Tijd kun je maken, als je keuzes maakt!

Daarnaast wil ik ook echt weer wat meer tijd om te craften voor mezelf... want daar ontstaan de leukste ideeën. Dat is waar m'n hart echt ligt. Dus hoe gaan we dat dan allemaal aanpakken?

 

Wat wordt er nog leuker?

Als eerste gaat het Big Project een "verbeter" ronde krijgen. Alles wordt onder de loep genomen. Ik wil het Project namelijk nog mooier, nog leuker, nog beter en nog fantastischer maken dan ie nu al is. Daar ligt al een hele verlanglijst voor klaar en wie een volgende keer mee doet, zal dat zeker merken.

Verder krijgt de website verbeteringen waardoor ie makkelijker te gebruiken is. Ook de manier van bestellen gaat veranderen, dan wordt het straks nog veel overzichtelijker voor jou. En het ontwerp zelf kan altijd beter. Dat klinkt gek van mijn kant, maar als je dit vaker doet, ga je steeds meer zien welke dingen misschien wel duidelijker en beter kunnen worden. 

Achter de schermen wordt er heel veel werk verzet voordat het Project bij jou thuis is. Ook daar komen verbeteringen in. Er is nu bijvoorbeeld een team wat achter de schermen me ondersteunt bij allerlei klussen rondom het maken van de pakketten. Zonder hen zou ik het niet meer op tijd de deur uit kunnen krijgen. Dat team gaat uitbereiding krijgen. 

 

Maar waar haal je dan de tijd vandaan?

Tja, als je tijd wilt maken om verbeteringen aan te brengen en te craften voor jezelf, moet je kiezen wat je nog wel en wat je niet meer wilt doen. En daar had ik wel even tijd voor nodig om goed over na te denken. Er gaan dus ook dingen weg. Hier komen ze:

  • Er komen geen nieuw Tiny & Small Projects meer. De kleine doosjes gaan nu echt helemaal verdwijnen. Ze kosten altijd veel extra tijd om te ontwerpen, om apart de bestellingen van bij te houden en apart te versturen. Daarnaast zijn er veeeeeel meer bestellingen voor Big Projects dan voor kleintjes en dat maakt dat we afscheid van ze gaan nemen. Small Project the Library of Dreams was echt de laatste.
  • Bij het volgende Big Project kun je niet meer los alleen de beschrijving kopen. Het lijkt misschien niet zo, maar het vraagt heel veel extra tijd om alle aanpassingen aan het project zo te maken dat je hem ook met alleen een beschrijving kunt volgen. Als ik je dan vertel dat er maar weinig dames zijn die alleen met de beschrijving willen werken, snap je misschien wel dat dit een te tijdrovend klusje is. Er zijn nu drie beschrijvingen te koop en daar gaat het bij blijven.
  • Het Inspiration Project wat ik regelmatig voor m'n nieuwsbrief lezers maakte, gaat stoppen. Misschien kun je je wel voorstellen dat het best een heleboel tijd kost om dit soort projecten te maken naast de Big Projects... stiekem zijn ze tijdrovend... en ik was nu juist op zoek naar tijd!
  • Ik ga geen life workshops geven op locatie. Ook dat is een enorme berg werk die ik graag doe maar waar gewoon weg geen tijd voor is als ik de Big Projects wil verbeteren en mooier wil maken. Er is een uitzondering: Art Specially... maar daarover zo meer.
  • Wil je zien wat ik achter de schermen doe? Dan kan dat op Instagram... en verder nergens anders meer. Ja, er komen ook berichten op Facebook maar geen losse foto's en filmpjes zoals zo makkelijk gaat op Instagram. Dus wil je zien wat er achter de schermen gebeurt? Volg me dan hier

Klikt misschien alsof ik heel veel niet meer ga doen... maar er liggen hele leuke nieuwe plannen klaar om jullie straks via Instagram en het blog veel meer Inspiratie te gaan geven dan dat je tot nu toe gewend was. Het gaat echt leuker worden, dat beloof ik je! Let maar op!

Je gaat me dus zien craften, dat is wat ik het leukste vind om te doen en dat ga ik met je delen. En verder wordt het Big Project een nog mooier Project dan dat je al gewend was.

 

Art Specially

Dan is er nog een ding over wat ik heel graag doe: Een weekend naar Art Specially en jullie allemaal zien en spreken. Dat gaat ook zeker weer gebeuren en ook daarvoor ben ik mooie plannen aan het uitwerken. Ik weet dat er weer heel veel dames zijn die graag een plekje aan tafel willen hebben in dit super weekend maar ik weet ook dat dat niet gaat lukken. 

Daarom ben ik nu hard aan het broeden op een hele leuke manier om zoveel mogelijk ladies mee te laten genieten van de workshop die ik op Art Specially ga geven. Alles daarover ga je in de nieuwsbrief kunnen lezen en daarin ga ik ruim vooraf aankondigen wanneer ik de plekken aan tafel in de verkoop doe. 

 

Misschien wel het belangrijkste

Dat was een heel verhaal... over van alles en nog wat wat ik anders ga doen komend jaar. Maar er is nog een heel belangrijk "iets" wat ik ook ga doen: Heel goed voor mezelf zorgen. Want om al deze plannen vol de kunnen houden en waar te kunnen maken, moet ik in "top-vorm" zijn... en dat laat nog wel eens te wensen over.

Ik ga dus ook heel goed voor mezelf zorgen met meer rust, meer craft tijd en meer tijd voor de mensen om me heen die me lief zijn. Dat is misschien nog wel de grootste uitdaging maar ook de belangrijkste. Want als ik goed in m'n velletje zit, komen er de leukste ideeën voor nieuwe dingen in me op! 

Kom maar op met die 11 maanden van 2019 die er nog aankomen... ik ben er klaar voor!