Scraptacular Design

Welkom bij Workshop Tiny Project It's Magic! 

Vandaag is het dan zover: De beschrijving van Tiny workshop It's Magic staat hier voor jullie klaar. Laten we snel aan de slag gaan.

 

Bij (bijna) ieder Big Project hoort ook een Tiny Project. De beschrijving van Tiny Project's staat altijd gratis online.

Zolang de voorraad strekt hebben we Tiny Pakketjes die je ook los kunt bestellen zonder dat je een Big Project pakket besteld.

Uiteraard kun je ook gewoon met je eigen materialen aan de slag. 

De voorbereiding

Voor we gaan starten pakken we eerst het pakketje uit. Hierin zitten onder andere negen gestanste wieltjes. Druk de wieltjes uit het chipboard en haal alle rest deeltjes er tussen uit. 

Daarna kies je er drie uit met een gaatje erin en leg je deze aan de kant. 

 

Snijden en Schuren

We gaan eerst een filmpje kijken hoe we de kaft klaar gaan maken om hem te bewerken:

Snij de kaft delen dus voorzichtig los van elkaar. 

Neem daarna een papiervijl of een stukje fijn schuurpapier. Schuur voorzichtig de randjes van het kastje rond. Het gaat er vooral om dat je de snij randen weg werkt en de hoeken mooi rond maakt. 

Ook het mini sterretje kun je open schuren, hij is namelijk kopen van kleur onder z'n zilveren coating en dat past mooi bij het geheel van het boekje.

 

De Kaft in Texture Paste Crackle

Voordat je aan de slag gaat met de crackle, maak je een plan hoe je de wieltjes straks op de kaft wilt hebben. Knip er misschien eentje door als je die door wilt laten lopen van de kaft op de rug.

Zet alles klaar: Texture Paste Crackle (Ranger), de wieltjes, de kaftdelen, een pallet knife en Micro Beads.

Breng een laag medium aan op de kaft. Druk voorzichtig de wieltjes erin. Daarna strooi je wat Micro Beads in de medium en druk je de beads aan met een kwastje.

Alles kan nu aan de kant om te drogen. Je kunt de paste verwarmen maar de mooiste crackles krijg je als je geduld hebt. Leg alles dus weg, we hebben nog meer dan genoeg te doen terwijl de kaft ligt te drogen!

 

Foamboard en Tissuepaper

Snij de twee afgetekende raampjes uit het foamboard. Doe dat met een scherp mesje want anders stroopt het board op. Als er iets wat minder fraai wordt is dat niet heel erg want we gaan het frame inpakken. Bewaar de twee uitgesneden vierkantjes.

Lijm de twee frame deeltjes op elkaar. Laat ze even drogen.

Leg nu je tissue paper op het frame en druk voorzichtig de twee vierkantjes erin. Het tissue paper gaat wat kreukelen maar dat is de bedoeling.

Doe wat lijm, verdund met water onder de losse randen en wrijf het paper vast aan het foamboard. Lijm ook de kreukels vast.

Draai nu het frame om en pak het verder in met het tissue paper. Zorg dat alles mooi glad wordt. je merkt al snel dat de lijm, die je verdund hebt, mooi in het paper trekt en dat het paper daardoor soepeler wordt.

 Haal voorzichtig de twee vierkantjes uit het gat.

Om het geheel goed te beschermen, doen we een dun laagje Collage Medium Vintage over het frame. Laat het goed drogen of droog met de heattool.

 

De Binnenzijde van de kaft

We gaan spelen met inkt en water. Kijk eerst het filmpje voordat je aan de slag gaat.

Neem het watercolor paper en werk op de gladde kant.

Druk Distress inkt Antique Linnen twee keer op je craftsheet en spray er water overheen. Haal het papier door het water heen. Droog het papier met de heattool. doe dit nog een keertje als je de ondergrond nog niet mooi genoeg vindt.

Inkt nu de randjes, dat kan weer met Antique Linnen maar op de filmpjes zie je mij ook Tea Dye gebruiken. Zorg dat je ook de randen inkt waar het papier gevouwen wordt.

Maak het koordje een beetje nat en haal het ook door de inkt om het te kleuren. Je kunt ook inkt op het koordje doen met een kwast. Als je het mooi vindt om een wat donkere tint bruin te pakken is Brushed Corduroy een aanrader.

Laat het koordje drogen aan de lucht of droog het met een heattool.

Knip van het koordje vijf centimeter af en knoop het om een van de flesjes heen. Als het niet mooi blijft zitten kun je stiekem wat lijm aan de uiteinden doen. Ik heb de uiteinden aan het glas van het flesje geplakt zodat ze niet zo uitsteken.

Draai om het tweede flesje het koperdraadje. De uiteinden zitten aan de achterzijde. Lijm nog niet de kurkjes vast.

 

Wieltjes!

Dep de wieltjes in de embos inkt. Haal ze door de embos poeder. Smelt de poeder en schuur de wieltjes, na het afkoelen, een heel klein beetje op.

Je kunt het open geschuurde wieltje nog wat inkten. Daarna zet je in het midden een Mini Splitpennetje in ieder wieltje. Als de pootjes van het splitpennetje uitsteken, knip je af wat er in het zicht zit.

 

De kaft in Black Gesso

We gaan de kaft in de gesso zetten en daarvoor is het belangrijk dat je echt eerst het filmpje kijkt.

Check of de kaft echt goed droog is. Neem daarna wat Black Gesso en verdun dit met water zodat je echt waterige verf krijgt. Dit is nodig omdat je anders de crackles dicht smeert.

Maak eerst een randje van de achterzijde en de buitenrandjes zwart.

Bouw nu de kleur in laagjes op. In het begin kun je er nog doorheen kijken. Droog na ieder laagje. Zorg dat de kaft echt zwart wordt.

Ook de hartjes moeten zwart worden. Laat alles daarna goed drogen.

 

Dry Brushing

We gaan aan de slag met het afmaken van de kaft. De eerste mooie truc daarvoor is Dry Brushing.

Neem de kaftdelen, de hartjes en het sterretje. Zet ook de flesjes klaar.

Maak twee hoopjes Mica Poeder op je werkblad. Doe eerst wat poeder in de flesje en lijm die daarna dicht.

Meng nu twee "verfjes" door de Mica te mengen met Soft Gloss Gell. Doe dat niet met de kwast waarmee je wilt dry-brushen. Gebruik hiervoor dus een aparte kwast.

Dep de kwast in de Mica met gell en haal hem over je sheet heen totdat je denkt dat ie niks meer afgeeft. Daarna ga je dry-brushen. Kijk goed in het filmpje hoe dit werkt.

Doe dit met de kaft, de hartjes en een beetje met het sterretje. Let op: Gloss Gell droogt snel! Ook aan je kwast!

 

De kaft vastzetten

Leg alles neer zoals je het straks vast gaat lijmen. Zorg dat je goed in de gaten houdt wat de voor en achterzijde is. 

Als eerste lijmen we de rug aan het papier. Pas daarna alles om het frame om te kijken of het goed gaat.

Doe lijm op de voorzijde en zet de voorkaft vast. Bepaal waar het touwtje komt en zet het achterste deel in de lijm. Druk nu de achterkaft goed vast en klem het touwtje tussen de kaft delen door.

Gebruik eventueel klemmetjes of knijpers om alles goed aan te drukken tijdens het drogen.

Tot slot inkt je de randjes die nog wit zijn met een kwastje. Kijk in het filmpje hoe dat precies moet.

 

The Finishing Touch!

 

Zet de flesjes vast met twee kleine Glue Dotz.

Knoop het sterretje aan het koordje.

Doe lijm op de wieltjes en plaats ze op de kaft. Zorg dat ze niet strak op de kaft komen maar laat een beetje ruimte.

Doe lijm of Body Gel op het hartje of op de kaft zelf.

Zet het hartje vast en laat het drogen. 

Wikkel nu het koordje om het boekje en zet het vast met een simpel knoopje.

 

En klaar is Tiny Project It's Magic!

 

Heel veel maak plezier!

Wil je de beschrijving die bij deze workshop hoort downloaden voor eigen gebruik? Klik dan hier.